Sunnuntaina Oslossa pidettiin tuomiokirkossa muistojumalanpalvelus edeltävänä yönä gaybaariin tehdyn terrori-iskun uhrien muistolle. Paikalla olivat kruununprinsessa Mette-Marit ja kruununprinssi Haakon osoittamassa kunnioitustaan uhreille ja sytyttämässä kynttilän jumapalanpalveluksen aikana. Paikalla olivat myös pääministeri Jonas Gahr Støre, puoluejohtaja Erna Solberg ja oikeusministeri Emilie Enger Mehl.

Tilaisuus oli kaikille avoin. Siellä esiintyi laulaja Sondre Justad, hlbt-järjestö Frin edustaja piti puheen kuten myös pääministeri, joka totesi:

– Nyt voimme me kansalaisina tehdä aktiivisen valinnan. Voimme aktiivisesti kääntää selkämme vihalle ja väkivallalle. Voimme aktiivisesti valita että tuemme vähemmistöjämme.

Hän lopetti suuntaamalla sanansa Norjan muslimeille:

– Tiedän, että monet ovat surullisia ja peloissaan siitä, että tämä yhdistää teidän uskontonne tähän kauheaan tekoon. Mutta tietäkää, että me olemme yhteinäisiä ja tuemme teitä.

Kaksi sai surmansa ja 21 haavoittui kun teosta epäilty Zaniar Matapour avasi tulen kohti gaybaari London Pubia Oslon keskustassa prideviikon aikana.