Oscar-palkittu näyttelijä Kevin Spacey on nyt vapaa kaikista seksuaalirikossyytteistä.

Viimeksi hän oli syytteessä tuomioistuimessa Lontoossa. Kaikkiaan syytteitä oli Lontoossa yhdeksän. Spaceyn väitettiin syyllistyneen seksuaalirikoksiin neljää eri miestä kohtaan vuosina 2001-2013. Syytteitä oli alunperin 12, mutta viikkoa ennen tuomion julkistamista määrä tippui yhdeksään ”lakiteknisistä syistä”.

Lontoossa käsitellyt syytteet olisivat voineet tuoda Spaceylle elinkautisen vankeustuomion, kirjoittaa The Cut. Niistä raskain oli väitetty oraalinen raiskaus, jota ilmeisesti Scotland Yard selvitti 2017.

Spacey pystyi esittämään oikeudelle näyttöä siitä, että neljän miehen väitteet eivät pidä paikkaansa. Käsittely päättyi heinäkuun lopussa.

Spaceyta syytettiin seksuaalirikoksesta ensimmäistä kertaa 2017. Tuolloin näyttelijä Anthony Rapp väitti Spaceyn tehneen hänelle seksuaalista häirintää vuosikymmeniä aiemmin hänen ollessaan alaikäinen.

Rappin jälkeen yli 30 miestä on syyttänyt Spaceyta eriasteisista seksuaalirikoksista. Osa tapauksista ei ole johtanut syytteisiin, koska väitetyt uhrit ovat halunneet pysyä anonyymeinä.

Rappin syyte ei menestynyt. New Yorkin tuomioistuin katsoi, että tämä pystynyt näyttämään, että Spacey olisi ”koskettanut hänen seksuaalista tai intimiää kehonosaansa”.

Spaceyn tähtiura aika lailla päättyi seksuaalirikossyytteisiin.