WorldPride 2023 on ohi. Sydney on isännöinyt juhlia jokaiseen makuun; kulttuuritapahtumia, uskonnollisia tapahtumia, ihmisoikeuskonferensseja. Mardi Gras -kulkue vietettiin helmikuun viimeisenä viikonloppuna ja viime lauantaina oli perinteinen ”kävely sillan yli” tapahtuma, missä Harbour Bridgen yliitti mm. pääministeri Anthony Albanese ja 50 000 muuta osallistujaa.

Albanese osallistui myös Mardi Gras -kulkueeseen 25. helmikuuta World Priden aikana.

Viikkoa aiemmin viikonloppuna hlbtq-vastaiset ryhmät yrittivät pysäyttää ekumeenisen messun ja joukko miehiä osoitti mieltään pridea vastaan ​​Newtownin gayalueella, Sydneyn hlbtq-media Star Observer raportoi.

Australian pääministeri Anthony Albanese osallistui kävelyyn Harbour Bridgen yli.

Australian median yhteenvedossa World Prideista väitetään tapahtuman olleen suurin Sydneyn historiassa, jopa suuremman kuin olympialaisten [2020 kesäolympialaiset, toim. huom.].

Numeroiden mukaan tapahtumaan osallistui läheltä ja kaukaa kaikkiaan yhteensä puoli miljoonaa henkilöä, suurimpaan Mardi Gras / World Pride tapahtumiin osallistui 10 000 ja vapaaehtoisia oli 1 600, jotka avustivat kaikessa kaikkiaan 300 tapahtumapaikalla.

Aboriginaalikäärme sateenkaaren väreissä kannettiin Harbour Bridgen yli.

Heille, jotka vielä jäivät Australiaan on Pride Canberrassa tulevana viikonloppuna.

2025 World Pride vietetään Washingtonissa ja seuraavana vuonna tapahtuma on jälleen Euroopassa, kun Amsterdam on isäntäkaupunkina 2026.