Ugandan parlamentti piti maaliskuun 31. ja huhtikuun 1. päivän välisenä aikana Ugandan Entebbessä konferenssin, jossa teemana olivat suvereniteetti, kulttuuri ja perhearvot. Konferenssissa oli läsnä jäseniä 22 eri maasta yhdessä uskonnollisten ryhmien ja lobbaajien kanssa. Keskustelun aihe konferenssin aikana koostui suurelta osin homoseksuaalisuuden ”ongelmasta” ja siitä, kuinka se on vaaraksi ihmisen lisääntymiselle.

Tämä vain viikkoja sen jälkeen, kun Ugandan parlamentti hyväksyi lain, joka tekee hlbtq-identiteetin tunnustamisesta rikoksen, joka voi johtaa kuolemanrangaistukseen. Laki odottaa enää presidentti Yoweri Musevenin allekirjoitusta. Hän puhui konferenssissa siitä, miksi muiden Afrikan maiden pitäisi ottaa käyttöön samanlaisia ​​hlbtq- vastaisia ​​lakeja:

– Afrikan pitäisi näyttää tietä pelastaakseen maailma tältä rappeutumiselta, joka on todellinen vaara ihmiskunnalle.

Yksi läsnäolijoista, Kenian kansanedustaja Kaluma Peter kehui presidentti Musevenia ja Ugandan parlamenttia. Peter sanoo, että toiminta on inspiraationa muille Afrikan maille ottaa käyttöön samanlaisia ​​tiukkoja hlbtq-vastaisia ​​lakeja.

– Henkilö, joka ehdottaa, että samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja suhteita pitäisi olla, on henkilö, joka yrittää pyyhkiä pois koko ihmiskunnan maan pinnalta, Kaluma Peter sanoi konferenssissa.

Salanimen turvin Zoomin kautta osallistunut hlbtq-aktivisti kertoo The Guardianille, että konferenssin kautta yritetään luoda ”afrikkalainen strategia” taisteluun homoseksuaalisuutta vastaan. Ja että maiden on hylättävä amerikkalaiset ja länsimaiset näkemykset ja vaikutusvalta.