Perussuomalaiset pelavaat tällä hetkellä kovaa peliä, jotta avioliittolain muutos saataisiin peruutettua. Aika on kortilla, kumoamisen on tapahduttava ennen lain voimaan tuloa 1.3.2017. Eduksunnalla on kuitenkin kalenterissa kahdeksan täysistuntoa ennen sitä. Perussuomalaiset olivat luvanneet tehdä hallituskumppaneidensa keskustan ja kokoomuksen hallitustyöskentelyn hankalaksi, jos Aito avioliitto -kansalaisaloitetta ei käsitellä eduskunnassa. Vailla rohkeutta ja näkemysta kokoomus ja keskusta taipuivat kiristykseen.

Lakivaliokunta päätti tänään äänin 12-4 esittää, että Aito avioliitto -kansalaisaloite hylätään. Lakivaliokunnan jäsenistä vain kolme perussuomalaista ja yksi kristillisten kansanedustaja olivat toista mieltä. Lakivaliokunnan mietintö menee nyt eduskuntaan, jossa äänestetään kansalaisaloitteen lopullisesta kohtalosta. Tälle ei olisi ollut mitään tarvetta, koska Aito avioliitto -kansalaisaloite on vasta-aloite, eikä se tuo mitään uutta keskusteluun verrattuna aikaisemmin hyväksyttyyn Tahdon2013-kampanjan kansalaisaloitteeseen, joka on jo laiksi hyväksytty. 

Asialla on kiire. Jos sukupuolineutraalia avioliittolakia ei saada kumottua ennen sen voimaan tuloa 1.3.2017, vaatii kumoaminen raskaamman menettelyn, joka on tehtävä perustuslain säätämisjärjestyksessä, koska 1.3.2017 jälkeen tapahtuva kumoaminen heikentäisi seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.