Kokoomuksen Petteri Orpon hallitus on kesän kohujen myötä vakuuttanut ottavansa syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden vakavasti. Sitä työstämään se asetti työryhmän ja kuulee huomiota vaativasta aiheesta yli sataa tahoa, niin yksittäisiä asiantuntijoita kuin järjestöjä ja vastaavia toimijoita.

Lista näkemyksensä tasavallan parhaaksi antavista on julkaistu valtioneuvoston sivuilla. Pari nimeä siinä herättää huomion. Kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka ja Patmos lähetyssäätiö.

Puolimatka on kirjoittanut huolensa siitä, että prideliike, kuten sukupuolineutraali avioliittokäsitys, ovat tie pedofilian laillistamiseen: ”luodaan perusta prosessille, joka voi vähitellen johtaa ensin pederastian ja sitten pedofilian hyväksymiseen ja laillistamiseen”.

Väitteet prideliikkeen tuesta pedofilialle saavat – enemmän ja vähemmän suoraa – tukea trendikkäästä queerteoriasta, joka normalisoi normista poikkeavaa.

Patmoksella on nettiradio, joka välitää  amerikkalaisperäisiä kristillisen oikeiston näkemyksiä. ”Naton turvallisuuspoliittisiin ihmisoikeusvelvoitteisiin lukeutuu  sateenkaari-seksuaalivallankumouksen ja sen edustamien YK:n  radikaalinäkemysten ja vapaan abortin edistäminen”, Patmosradiossa todettiin heinäkuun lopulla.

Pitäisikö näistä kuultavista sitten huolestua? Ehkä ei sen enempää. Marinin hallitus kuuli käsitellessään kansalaisaloitetta eheytyshoitojen kriminalisoimiseksi kysyeisiä terveydenhuollon ja EU:n haitallisiksi toteamia hoitoja tarjoavia tahoja, jopa kahdesti kansalaisaloitetta käsittelevässä valiokunnassa*.

Hallituksen tiedonantoa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa käsitellään hallituksen sisäisesti ensi viikolla 16. elokuuta.

Kuultavia pyydetään nostamaan esille asioita, jotka he katsovat tärkeäksi yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi suomalaisessa yhteiskunnassa, kirjoitetaan valtinoneuvoston tiedotteessa.

Kuultavien joukossa ovat myös Seta ja Amnesty.

 

*10.8.2023: Lisätty täsmennykseksi sivulause valiokunnasta.