Koronakahvia, olkaa hyvä! 10 kuppia edulliseen hintaan, heittää kahvila Bear Park Cafén Mikko Autio. Kaikkien kahviloiden ovet ovat kiinni nyt hallituksen päätöksellä toukokuun loppuun asti. Mistä siis on kyse?

–  Tänä vuonna tulee kuluneeksi 18 vuotta, kun Bear Park Cafe aloitti erinomaisen kahvin tarjoilun Karhupuistossa, kertoo yrittäjä Mikko QX:lle.

Kahvila-alalla on paljon kilpailua

Mikko muistuttaa pienyrittäjän haasteista kilpailulla kahvilasektorilla. Rakastettu lippakioski menetetiin viime kesänä.

– Näiden vuosien aikana kahvilanpitäminen on ollut kaikin tavoin haasteellista. On ollu hyviä alkuvuosia, sitten kaupunki alkoi temppuilla heikentyvien vuokrasopimusten kanssa, kunnes haastoi yrittäjää muutaman vuoden ajan yrittäen myydä kioskia pilkkahintaan. Mutta eipä onnistunut myyntikikkailu.

Mikko on pyörittänyt kahvilaa Karhupuistoissa jo 18 vuotta, lähes koko kuluneen 2000-luvun siis. Sinä aikana pienestä kahvilasta on kasvanut varsinainen homoelämän hot spot. Tähän on syynä Mikon runsas osallistuminen helsinkiläiseen homokulttuuriin.

Mikko  on mukana Helsingin Gay Teatterissa. Hänen käsikirjoittamansa teoksen piti saada ensi-iltansa huhtikuussa, mutta korona siirsi senkin.

Mikko on nähty myös homokuoro Out’n Loudissa.

Mikko menee nostalgiseksi muistellessaan kahvilassa tehtyjä 18 työn täyteistä vuotta nyt kun ovet oli pakko laittaa säppiin. Tulot loppuivat.

– Niin, pitkäjänteisiä vuosia on takana – 18 kappaletta. Viimeinen niitti oli tämä COVID-19. Vaikka nyt on ensimmäine vuosi takana ilman kioskinrämää, Bear Park Cafe on selvinnyt suuremmitta kolhuitta.

Vaikka Kalliossa on vilkas tarjonta houkuttelevia kahviloita ja pikkubaareja, Bear Park Cafessa ei tosin ole koskaan myyty alkoholia, on Karhupuiston pieni kahvila pysynyt pystyssä kilpailijoiden lopettaessa ympärillä. Vuoden alussa näytti hyvältä, sitten tuli korona.

– Hyvä, lupaava alkuvuosi tyrehtyi. Kassavirta loppui kuin seinään. Päätin kuitenkin noudattaa Suomen hallituksen suositusta pitää paikka kiinni. Kahvilalla on mahtava kanta-asiakasjoukko, eikä heitä passaa aliarvioida tai unohtaa. Kaikkihan odottavat, että Bear Park Cafe aukeaa uudelleen.

Mikko on kuten yrittäjät yleensäkin. Työtä on totuttu tekemään, eikä ovien sulkeminenkaan ole saanut miestä vetämään lonkkaa. Eikä lonkkua. Kahvila saakin parhaillaan pientä pintaremonttia.

– Jotainhan aktiivisen ja ahkeran yrittäjän on tehtävä. Teatterihommatkin siirtyivät syksyyn. Nyt on hyvä aika laittaa paikat kuntoon, tehdä pientä pintaremonttia.

– Laitetaan myös nettikauppa pystyyn, siirrtään tuotteet myös sinne. Onhan Bear Park Cafella paljon muutakin kuin kahvilatuotteita.

Ja Koronakortti on …

Lopulta Mikko paljastaa korttinsa. Se löytyy kahvilan nettikaupasta.

– Nettikaupan valikoimissa on Korona-kortti. Yksinkertaisesti se on kahvilahjakortti, jossa on kymmenen etukäteen maksettua kahvikupillista.

Koronakortti on siis tavallaan lahjakortti. Mikko toivoo siitä tulovirtaa kahvilan kuluihin, kuten meneillään olevaan pintaremonttiin.

– Koronakortti auttaa sekin tämän parin kuukauden hiljaiselon yli, saadaan  remppalaskut maksettua ja saatua remonttihommelit päätökseen. Ja kahvila on entistä ehompi ja asiakkaille tulee hieno fiilis, että oma kantakahvila on kokenut face liftin – myös omistajakin sitä toivoo itselleen!

– Nyt on aika tukea pientä – kesällä se tulee olemaan iso ilo! Kaikille!

Koronakortteja voi ostaa Bear Park Cafén verkkokaupasta. Siellä on myynnissä muutakin. Kuten vintage-kahvipurkkeja ja Homomaatuska Tomppa t-paitoja.

Bear Park Cafén Koronakortti