Ensin DTM:n aukiolopäivät, tai oikeammin toki yöt, supistuivat. Sitten tuli ongelmia melun kanssa, kun viereiseen taloon tehtiin hotelli. Sitten tuli korona-pandemia. Nyt pandemian aiheuttamia rajoituksia on alettu purkaa, mutta Mannerheimintien DTM ei enää ei avaa oviaan.

DTM on nyt suljettu. Mannerheimintien tilojen, entisten Mikadon salien, vuokrasopimus on purettu. Tavoitteena on kuitenkin löytää DTM:lle uudet tilat. Näin viesti kuuluu:

”DTM suljetaan toistaiseksi. Olemme purkaneet vuokrasopimuksemme ja DTM:n toiminta ei enää jatku ravintolan nykyisessä osoitteessa Mannerheimintiellä. Tavoitteenamme on avata DTM toiseen paikkaan ja olemme jo alkaneet etsiä uutta tilaa.”

Merkittävänä tekijä muutossa on viereisen hotellikiinteistön moittima meluhaitta. DTM:n Puumabaaristä kantautui melua hotellin kolmeen huoneeseen. Asiaa selvitettiin vuoden vaihteessa, kuten QX tuolloin kirjoitti.

DTM:stä kerrotaan Facebookissa, että meluongelmaan on yritetty ratkaista tekemällä muutoksia rakenteisiin DTM:n kiinteistössä, mutta sillä ei ollut riittävää vaikutusta.

Gayklubien tarve on vähentynyt

DTM:stä tuli jälleen yksi yökerho lisää Helsingissä, joka pisti pillit pussiin. Yökerholiiketoiminta on ollut laskeva ala jo joitakin vuosia. Lisäksi gay-baareja ja -klubeja suljetaan ympäri maailman. Syynä pidetään yleisesti deittiappsien yleistymistä ja varmasti myös länsimaissa tapahtunut avoimuuden lisääntyminen vaikuttaa – lhbtqi-väestö ei enää tarvitse omaa kohtauspaikkaa samalla tapaa kuin vielä ennen 2010 ja etenkin ennen 2000-lukua, jolloin ne toimivat eräänlaisina turvapaikkoina.

DTM muutti Mannerheimintielle Iso Roobertinkadulta, missä se lopetti toimintansa silloisen ravintolayhtiön, Afrodite Oy:n, mennessä konkurssiin. Mannerheimintiellä DTM:n ovet avasi uusien omistajien yhtiö, Äkä Oy. Sijainti oli jo DTM:n kolmas. Ensimmäinen DTM, ensin nimeltään Don’t Tell Mama, avatiin Annankadun ja Kansakoulunkadun kulmassa 1992.

DTM:n Facebook-päivityksessä pyydetään faneilta vinkkejä siitä, minne uusi DTM kannattaisi avata.

DTM MUUTTAAHaikein mielin kerromme, että DTM suljetaan toistaiseksi. Olemme purkaneet vuokrasopimuksemme ja DTM:n…

Publicerat av DTM Onsdag 24 juni 2020