Pedofiili sai tuomionsa

Käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 48-vuotiaan Tuomo Olavi Välikankaan yhteensä 13 vuoden vankeusrangaistukseen kymmenien alaikäisten poikien hyväksikäytöstä. Teot Välikangas teki 2017-2020.

Lue lisää: 2000-luvulla pelkästään kahdella miehellä on ollut uhreinaan ainakin lähes 200 poikaa

Gabonin jalkapallossa laajalle levinnyttä seksuaalista hyväksikäyttöä

Keski-Afrikasssa sijaitsevan Gabonin johtava jalkappalotoimitsija on pidätetty. Serge Momboa syytetään nuorten pelaajien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänen väitetään vaatineen miespelaajilta seksiä, jos nämä haluavat mukaan kansalliseen joukkueeseen, kertoo Guardian. Momboa kiistää syytteet ja samoin syytteet siitä, että olisi tarjonnut nuoria poikia eräälle valmentajalle seksuaalisesta hyväksikäytettäviksi. Fifa eettinen komitea tutkii Gabonin jalkapalloon liittyvää laajalle levinnyttä seksuaalista hyväksikäyttöä.

Paavi toivoo että vanhemmat eivät tuomitsisi homo- ja bi-lapsiaan

Paavi Franciscus kehotti keskiviikon puheessaan vanhempia olemaan tuomitsematta  lapsiaan, vaikka näiden seksuaalinen suuntautuminen olisi erilainen. ”Älä koskaan tuomitse lasta”, paavi totesi. (AP)

Chilen uuteen hallitukseen kaksi avoimesti homoseksuaalia ministeriä

Chilen uusi hallitus esiteltiin viime viikolla, kaksi ministereistä on avoimesti homoseksuaaleja: opetusministeri Marco Antonio Ávila ja urheiluministeri Alexandra Benado. Enemmistö vihervasemmistolaisesta hallituksesta on naisia. (via QX.se)

Chilen uusi urheiluministeri Alexandra Benado.

Jalkapallojoukkue joutuu maksamaan sakkoja homofobien huutelusta

Melbourne Victoryn kannattajat huutelivat katsomosta homofobisia solvauksia kentällä olevan vastustajajoukkueen Adelaide Unitedin vasta kaapista tulleelle pelaajalle Josh Cavallolle. Nyt Australian jalkapalloliitto on määrännyt homofobien joukkueelle 5.000 australian dollarin sakot.

Lue lisää: Homofobit huutelivat katsomosta – ”En teeskentele että en olisi kuullut”

Josh Cavallo

 

Samsungin mainoksessa äiti tuki drag queen poikaansa – oli liika konservatiiveille

Samsung esitti Singaporessa mainosta, jossa muslimi äiti esitetään rakkaasti tukemassa poikaansa, joka on drag queen. Mainos sai tuoreeltaan paljon kehuja, mutta konservatiivit kokivat sen tuputtavan ”lhbtq-agendaa” ja Samsung lopetti mainoksen näyttämisen. (BBC via QX.se)

 

Australian Openissa vietettiin Pride-päivä

Australian Openissa vietettiin ensimmäistä kertaa Pride-päivä. Rod Laver-areena valaistiin prideväreillä ja yksi juontajista on RuPauls DragRacesta tuttu Cortney Act.

Lesbosuhde leikattiin pois elokuvasta

House of Gucci-elokuvassa ei nähdä kuumaa kohtausta Lady Gagan ja Salma Hayekin välillä. Heidän esittämiensä eri yhteiskuntaluokista tulevien hahmojen välille syntyi seksisuhde, mutta teatterilevitykseen romanssi ei päässyt. Asiasta kertoi Lady Gaga haastattelussa.

Lady Gaga House of Gucci elokuvassa.

Ranska kieltää eheytyshoidot

Ranskan parlamentti äänesti tiistaina niin kutsuttujen eheytyshoitojen kieltämisestä. Äänestys oli yksimielinen 142-0. Homo- ja biseksuaalien ja transihmisten persoonallisuudeen muuttamiseen tähtäävä ”terapia” oli jo kielletty käytännössä, mutta nyt kielto voidaan kirjata lakiin ja sen rikkomisesta voidaan määrätä seuraamuksia, kaksi vuotta vankeutta tai sakkoja jopa 30.000 euroa ja alaikäisiin kohdistuvasta ”terapiasta” kolme vuotta vankeutta ja sakkoja jopa 45.000 euroa. (QX.se)

Ranskan parlamentti äänesti tiistaina klo 18.02 eheytyshoitojen kieltämisestä.