Näyttelijöiden rooleja ei tulisi rajata heidän oman seksuaalisuutensa perusteella, totesi elokuvatähti Stanley Tucci haastattelussa kuun vaihteessa. ”Koko näyttelijän työn ydin on esittää erilaisia ihmisiä”, kirjoittaa Guardian.

Sam (Colin Firth) ja Tusker (Stanley Tucci)

Tucci teki gayroolin elokuvaan Supernova, mistä jotkut häntä kritisoivat. Monet gayt ovat myös kiitelleet häntä, etenkin 2006 elokuvassa Paholainen pukeutuu Pradaan. Kiitokset ovat tulleet, koska hän on gaymiesten mielestä tehnyt roolit oikealla tavalla.

Roolitus on puhuttanut paljon viime vuosina, kysymys on hyvin politisoitunut eivätkä kaikki elokuva- ja tv-alan ja esittävän taiteen toimijat edes halua ottaa siihen kantaa. Enemmän on väitelty etnisten ja transroolien esittämisestä, seksuaaliseen identiteettiin liittyvistä rooleista vähemmän.

Parin vuoden takaisen gaytarinan Firebird –elokuvan roolissa nähty Tom Prior totesi haastattelussaan Attitudelle, että roolit tulisi antaa näyttelijän soveltuvuuden, ei tietyn tosielämän ominaisuuden perusteella. Samaa on sanonut ansioitunut ja arvostettu ohjaaja Pedro Amodòvar. Vastakkaisiakin näkemyksiä on ja painostusta niiden mukaan toimimiseksi esiintyy.