R.E.M. yhteyeen keulahahmo Michael Stipe kertoi lopulta olevansa ”queer artisti” vuonna 2001 ja eläneensä suhteessa miehen kanssa jo kolme vuotta. Huhut sekä hänen seksuaalisuudestaan, että hiv-tartunnastaan olivat velloneet jo vuosikymmenen. 51-vuotiaana 2011  The Observerille antamassaan haastattelussa Stipe määritteli olevansa 80 prosenttisesti gay. Hän totesi samalla, että ei pidä termistä biseksuaali, eikä halua käyttää sitä itsestään. Hän on kuitenkin korostanut, että ei ole koskaan ollut kaapissa, hän ei ole teeskennellyt. Ja hän on queer, ei gay.

Stipe on kertonut julkisuuteen useaan otteeseen, että aids-epidemian alkaessa 1980-luvulla hän ei uskaltanut mennä testiin, kun ne tulivat saataville, koska hän pelkäsi stigmaa. 2014 Stipes kertoi odottaneensa viisi vuotta ennen kuin meni ensimmäisen kerran hiv-testiin, hän pelkäsi eristämistä ja joutumista internointi lerille.

Huhut Stipen hiv-tartunnasta alkoivat kiertää 1992, syinä olivat etenkin hänen laiha olemuksensa ja hänen kantaa ottava hattunsa, jossa luki ”Valkoinen talo pysäytä aids” – Ronald Reagan oli presidentti ja hänen kontolleen on laitettu se, että Yhdysvalloissa ei ajoissa ryhdytty toimiin aids-epidemiaa vastaan. Stipes kiisti huhut ja totesi aina olleensa hoikka.

Stipesilla ei ole aidsia.

R.E.M. -hitti Losing My Religion on merkittävä osa 1990-luvun alun äänimaisemaa, se oli valtava hitti 1991-1992. Vaikka Youtube avattiin vasta kun kappale oli jo siirtynyt osaksi historiaa, se ylitti juuri syyskuussa miljardi katselukertaa. Tarsem Singhin ohjaama video voitti MTV Music Awardsin parhaan videon tittelin 1991 – ja viisi muuta palkintoa, kappale voitti myös Grammyn.

Tänä päivänä Michael Stipe on 62- vuotias ja elää pitkäaikaisen kumppaninsa, valokuvaaja Thomas Dozolin kanssa, parilla on kodit New Yorkissa ja Berliinissä.