Naked Attraction Suomi haluaa normalisoida kehonkuvaa tässä ajassa ja näyttää monimuotoisen rehellisesti ja kunnioittavasti erilaisia ihmisiä. Ohjelman pohjimmainen tarkoitus on löytää rakkaus, vain tavalla, jota ei ole ennen nähty – näyttämällä ensin genitaalit. Lähestymistavasta voi olla montaa mieltä, mielestäni se on ihanan kutkuttava, vaikka sitä voi pitää myös vulgaarina, ehkä juuri siksi.

Lue lisää: Peniskuvia ei ole liikaa, niitä on aivan liian vähän

Ohjelman tuotannossa toivotaan lisää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia mukaan. Annika Metsäketo ohjelman castingista kertoo QX:lle, että sinällään ehdokkaita tuli viime kaudellekin, mutta ei riittävästi. Jotta osallistujat valittaisiin mukaan itse ohjelmaan eli televisioon, pitää hänelle löytyä mahdollinen kumppani. Metsäketo tarkentaa tätä kertomalla, että osallistujilla on oltava esimerkiksi yhteistä puhuttavaa, sillä muuten treffeille lähtemisessä ei ole mitään mieltä. Myös osallistujan omat ikä- ja muut kriteerit voivat aiheuttaa sen, että soveltuvaa deittikumppania ei osallistujien joukosta löydy eikä silloin mukaan pääse. Tämähän on siis kuten elämässä muutenkin, mitä tiukemmat kriiterit asetat parinvalinnassa, sitä varmemmin olet yksin.

Lauri osallistui 1. kaudella

Viime kaudella jaksossa 5. nähtiin sukupuolten kirjoa tavallista laajemmin ja sellaista haluttaisiin näyttää enemmänkin. Ja mikäs siinä! Kehojen moninaisuus on normaalia ja kaunista, kuten jaksossa usein todettiinkin. 5. jaksossa valintaa teki Tehi. QX tavoitti jaksossa mukana olleen Laurin.

Onko suhtautumisen alastomuuteen aina ollut sinulle helppo?

– Minulle alastomuus on aina ollut helppo ja luontainen asia sekä normaalia.

Jännittikö osallistuminen paljon?

– Hieman jännitti, mutta ei paljon.

Miten määrittelet oman seksuaali-ja sukupuoli-identiteettisi?

– Olen pitkään pohtinut tätä. Koen eniten olevani nainen, transnainen. Olen päättänyt korjata sukupuoleni kokonaan.

Keskustelussa ohjelman tuotannon Metsäkedon kanssa kävi ilmi, että ohjelman tuotannossa ei oltu tultu ajatelleeksi yhtä tekijää, joka voi olla ratkaiseva tekijä gay- ja bi-miehen parinvalinnassa: seksuaalinen preferenssi. Kaksi bottomia tai kaksi toppia eivät välttämättä pysty muodostamaan seksuaalisesti toimivaa parisuhdetta. Ainakin gay- ja bi -miesten suosimissa deittiappseissa tämä korostuu. Ohjelmassa luvattiinkin ottaa tämä asia mukaan selvitettäessä osallistujien yhteensopivuutta.

– Tuotantotiimi on iloinen oppiessaan lisää ja pitää senkin takia tärkeänä kaikkia keskusteluja esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin kuuluvien kanssa.

Lue lisää: Voiko toppi seurustella topin kanssa ja bottomi toisen bottomin kanssa?

Ohjelmassa 12 päähenkilöä etsii tosirakkautta viiden tarkasti valitun ehdokkaan joukosta. Ensin tavataan ilman vaatteita ja vasta sitten mennään pukeutuneina ensi treffeille.

Seuraavien jaksojen kuvaukset alkavat huhtikuun lopulla ja haku on nyt auki. Mukaan halutaan kaikenlaisia ihmisiä, jotka haluavat löytää itselleen kumppanin. Tuotannosta korostetaan, että yhteydenottoja kaivataan kaikilta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajilta ja ihan kaikenlaisilta miehiltä ja naisilta.

Mukaan voit hakea täältä.