Viime elokuussa ruotsalainen media sähköistyi, kun suosittu pop-tähti Darin kertoi Tuhkolman Pride-viikon aikana julkaisemallaan Instagram-päivityksellä olevansa gay: ”Maailmassa jokaisen tulisi olla ylpeä siitä mitä on ja tulla hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on. Tiedän miten vaikeata se voi olla. Minullakin meni siihen hetki, mutta olen ylpeä siitä että olen gay. Hyvää Pridea”.

Lue lisää: Ruotsalainen pop-tähti tuli kaapista: ”Olen ylpeä siitä, että olen gay”

Viime talven QX Gay Gaalassa Darin palkittiin esikuvana ja hänelle myönnettiin Vuoden HBT palkinto. Vaikka mitään gaalatapahtumaa ei pandemian vuoksi voitu järjestää, Darin lensin Tukholmaan ottamaan palkinnon vastaan ja QX:n maaliskuun numerossa julkaistiinkin hänen kiitoksensa yhteisölle.

”Kiitos kaikesta rakkaudesta ja tuesta, jonka olen saanut kaapista tulemiseni jälkeen. Olen todella liikuttunut siitä hienosta reaktiosta, jonka olen niin monelta teiltä saanut. En yhtään arvannut, miten minut otettaisiin vastaan, joten teidän upeat tervehdyksenne ovat merkinneet minulle todella paljon.

Meillä jokaisella on erilaiset historiat ja matkat, jotka olemme käyneet läpi ja kunnioitan kaikkia lhbtq-ihmisiä valtavan paljon, koska tiedän, että koskaan ei ole helppoa olla gay heteroiden maailmassa.”

Perjantaina Darin julkaisi uutta musiikkia ja siinä yhteydessä hän kertoi ruotsalaiselle Dagens Nyheterille, miltä hänestä tuntui sinä päivänä, kun hän kertoi olevansa gay.

– Ensin kaikki pysähtyi, sitten tuntui kuin lattia olisi pettänyt allani, Darin keroo ja jatkaa:

– Se oli uskomattoman iso asia. Olin pitänyt piilossa niin suuren osan elämää, tämän ja muutakin. Tiesin, että siitä tulisi aikamoista, mutta en että siitä tulisi näin suurta ja että saisin niin paljon rakkautta läheisiltäni, muusikoilta ja homoilta ympäri maailman. Kommentteja tuli tulvimalla, en tiennyt mitä minun olisi pitänyt niihin vastata, joten lähdin kuntosalille treenaamaan.

Haastattelussa Darin kertoo myös ajatuksistaan siitä, miten hän ei halunnut olla homoseksuaali, koska hänen kasvuympäristössään sitä ei hyväksytty. Darinin vanhemmat pakenivat Kurdistanin Irakin puoleisesta osasta 1980. Darin syntyi Ruotsissa seitsemän vuotta sen jälkeen.

– Ruotsissa voi edelleen olla vaikea kertoa homoudestaan. Se on vaikeampaa riippuen siitä, mistä taustasta tulee. Kerroin asiasta lähimmille ystävilleni vasta muutama vuosi sitten.

Darin antoi myös haastattelun brittäilelle gay-lehdelle Attitudelle, missä hän kertoo samoista kaapista tulemisen ajoista, jolloin hän asui Mallorcalla. Darin kertoo miten hänen piti piiloutua medialta, joka jahtasi häntä. Hän kertoo myös deittailiusta ja miten se on nyt muuttunut helpommaksi.

– Aikaisemmin koin tulevani kaapista heti, jos vain olin kävelyllä jonkun kanssa. Ajattelin, että ”miksi ei sitten kertoisi kaikille”. Mutta minulla on ollut onnea ja olen tavannut joitakin upeita ihmisiä tässä vuosien varrella. Mutta se on ollut todella vaikeaa – vaikka en olekaan deittaillut niin paljon, ihan rehelliseti! Mutta luulen, että se helpottuu nyt paljon!