Maailman 30 hlbtqi-ystävällisintä kaupunkia on listattu. Listan laati Bigeventtravel.com -sivusto. Pohjoismaat eivät kovin korkealle yltäneet, mutta täkäläisittäin ykkönen on Tukholma, koko listauksen sijalla 12. Helsinki ei listalle yltänyt, mikä ei oikeastaan voi olla yllätys kenellekään ottaen huomioon pääkaupunkimme olemattoman hlbtqi-tarjonnan. Kun Oslo, Reykjavik ja Kööpenhamina ylsivät listalle, on aiheellista kysyä, mikä Helsingissä on pielessä, miksi meillä on niin vähän tarjontaa.

Paitsi gaykulttuurin määrää; Pride-tapahtuman koko, gay-kaupunginosa, rankingissa katsottiin sijoittumista tasa-arvoindeksissä ja gay-indeksissä, joka arvio hlbt-ihmisten turvallisuutta. Lisäksi annettiin merkitystä sille, kuuluuko maa YK:n lhbti-ryhmään.

Gay-indeksi on Spartacuksen matkusturvallisuutta kuvaava mittari. Siinä ykkösenä on Kanada, Ruotsi on 5., Saksa 10. ja Suomi vasta sijalla 22- samalla kuin Argentina. Lhbt-tasa-arvo-indeksi asettaa sijalle 1. Islannin, Saksa on 10. ja Ruotsi on 18. Suomi on vasta sijalla 32. Meksikonkin jälkeen.

Helsingissä on varsin suuri Pride, ainakin kulkueeseen osallistuvien määrää katsoen, mutta edellä mainitut kriteerit huomioiden, ei ihme että Helsinki ei pärjää.

Tukholmasta todetaan mm., että kaupungissa on erityisesti gay-ystävällisiä baareja, kahviloita, ravintoloita, hotelleja ja muita tiloja eri puolilla kaupunkia.

Koko maailman kakkonen on kuitenkin lähellä, Berliini.

Tässä koko listaus:

  1. Toronto
  2. Berlin
  3. San Francisco
  4. Melbourne
  5. Brighton
  6. Madrid
  7. Amsterdam
  8. London
  9. New York City
  10. Montevideo
  11. Sydney
  12. Stockholm
  13. Barcelona
  14. Köpenhamn
  15. Köln
  16. Reykjavik
  17. Lissabon
  18. Buenos Aires
  19. Bryssel
  20. São Paulo
  21. Taipei
  22. Tel Aviv
  23. Valletta
  24. Bogota
  25. Puerto Vallarta
  26. Dublin
  27. Zürich
  28. Auckland
  29. Salzburg
  30. Oslo