Maailman 30 hlbtqi-ystävällisintä kaupunkia on listattu. Listan laati Bigeventtravel.com -sivusto. Pohjoismaat eivät kovin korkealle yltäneet, mutta täkäläisittäin ykkönen on Tukholma, koko listauksen sijalla 12. Helsinki ei listalle yltänyt, mikä ei oikeastaan voi olla yllätys kenellekään ottaen huomioon pääkaupunkimme olemattoman hlbtqi-tarjonnan. Kun Oslo, Reykjavik ja Kööpenhamina ylsivät listalle, on aiheellista kysyä, mikä Helsingissä on pielessä, miksi meillä on niin vähän tarjontaa.

Paitsi gaykulttuurin määrää; Pride-tapahtuman koko, gay-kaupunginosa, rankingissa katsottiin sijoittumista tasa-arvoindeksissä ja gay-indeksissä, joka arvio hlbt-ihmisten turvallisuutta. Lisäksi annettiin merkitystä sille, kuuluuko maa YK:n lhbti-ryhmään.

Gay-indeksi on Spartacuksen matkusturvallisuutta kuvaava mittari. Siinä ykkösenä on Kanada, Ruotsi on 5., Saksa 10. ja Suomi vasta sijalla 22- samalla kuin Argentina. Lhbt-tasa-arvo-indeksi asettaa sijalle 1. Islannin, Saksa on 10. ja Ruotsi on 18. Suomi on vasta sijalla 32. Meksikonkin jälkeen.

Helsingissä on varsin suuri Pride, ainakin kulkueeseen osallistuvien määrää katsoen, mutta edellä mainitut kriteerit huomioiden, ei ihme että Helsinki ei pärjää.

Tukholmasta todetaan mm., että kaupungissa on erityisesti gay-ystävällisiä baareja, kahviloita, ravintoloita, hotelleja ja muita tiloja eri puolilla kaupunkia.

Koko maailman kakkonen on kuitenkin lähellä, Berliini.

Tässä koko listaus:

 1. Toronto
 2. Berlin
 3. San Francisco
 4. Melbourne
 5. Brighton
 6. Madrid
 7. Amsterdam
 8. London
 9. New York City
 10. Montevideo
 11. Sydney
 12. Stockholm
 13. Barcelona
 14. Köpenhamn
 15. Köln
 16. Reykjavik
 17. Lissabon
 18. Buenos Aires
 19. Bryssel
 20. São Paulo
 21. Taipei
 22. Tel Aviv
 23. Valletta
 24. Bogota
 25. Puerto Vallarta
 26. Dublin
 27. Zürich
 28. Auckland
 29. Salzburg
 30. Oslo