The Blue Oyster Stockholm

Viime vuoden syyskuussa Tukholmassa avattiin uusi cocktailbaari The Blue Oyster. Sen taustalla häärää jo toista kymmentä vuotta Tukholman gayskenessä toiminut Navid Kabiri, jonka suomalaiset turistit saattavat tietää ”maailman” suurimmista pridebileistä, joita hän on useana vuonna Tukholmassa ollut tekemässä tiiminsä kanssa.

Blue Oyster palvelee keskiviikosta lauantaihin iltapäivästä aina puoleenyöhön, loppuyön paikka se ei siis ole. Paikka voitti parhaan bilepaikan palkinnon QX Gay Gaalassa.

Blue Oyster Barin avajaiset syksyllä 2022

MILQ

Viime vuoden syksyn alkaessa Tukholmassa avattiin myös gayklubi MILQ. Kuten asiaan kuuluu pöhinää luotiin hyvissä ajoin ennen ovien avaamista. Slogan oli komeasti ”Make Stockholm Gay again”.

MILQ tehtiin klubiksi, joka myös oikeasti on gay, ei vain sanoissa. Inspiraatiota haetteiin ympäri Euroopan, mutta myös lähempää kuningaskunnan oman pääkaupungin legendaarisesta Linosta, jossa moni helsinkiläinen ehti käydä ennen sen lakkaamista 2009.

MILQ aloitti lokakuussa 2o22 Odenplanin Brygghusetissa kerran kuussa. Bilepäivänä perjantai. Keväällä 2023 MILQ muutti Nybrokajenille, jota kuvailtiin unelmien mahdollisuudeksi, joka on ensimmäistä sijaintia klubimpi tila. Samalla bilepäiväksi vaihtui lauantai.

Perustajatrio päätti myös kuunnella kohderyhmää sen sijaan, että olisivat vain itse määritelleet mitä Tukholman gayt tarvitsevat. Yksi toiveista oli juurikin ottaa refrenssiksi Lino. Linossa oli schlagerbaari ja erittäin hyvällä äänentoistolla varastettu klubimpi puoli.

Taustalla ovat herrahenkilöt Alexander Erwik, Patric Nilsson ja Henrik Olsson.

MILQissä on suuri tanssilattia, kaksi pienempää baaria ja ”ihana homokäytävä”.

Team MILQ

Patricia

Tukholman kupeeseen ikuisesti ankkuroitunut bilepaatti on enemmän kuin klassikko. Patriciassa tanssitaan, nähdään dragia ja alusasunäytöksiä ja kaikkea mahdollista. Vasta viime sunnuntaina siellä vieraili yksi maailman kuumimmista poptähdistä, äsken Suomessakin vieraillut Lil Nas X.

Mälarpaviljongen

Nykyään suomalassyntyisen Arto Winterin yksin johtama kesäkeidas Mälarenin rannalla on edelleen valtavan suosittu, ja miksi ei olisi, puutarhamainen ympäristö on vertaansa vailla.

Mälarpaviljongen

Backdoor

Tukholmassa on Skandinavian suurin gayklubi ja sillä on häpeämätön nimi: Backdoor. Toki sekin on avoin kaikille.

Tilat ovat suuret normaalistikin, mutta tulevalle Tukholman prideviikolle avataan lisätilaa. Keskiviikosta lauantaihin 2.-5.8.2023 Backdoorissa on neljät bileet neljällä tanssilattialla: on poppia ja viisuja ja teknoa. Tavallisillakin viikoilla on ohjelmaa, kuten klubitähtiä esiintymässä. Syyskuussa nähtiin Robin S kera gogo-tanssijoiden ja konfettisateen.

Backdoor on avoinna 22-05 ja sijaitsee osoitteessa Arenavägen 75 eli aivan käveylyetäisyydellä keskustassa. Bileet perjantaisin ja lauantaisin. Klubia vetää Navid Kabiri.

Lil Nas X vaikuttaa viihtyvän Tukholmassa, sillä jo heinäkuun alussa hänet nähtiin bilettämässä Backdoorissa 20 hengen seurueensa kanssa.

Club Backdoor on Ruotsin ja koko Skandinavian suurin gayklubi.

 

Eikä tässä suinkaan vielä kaikki. Tukholmassa on nahkaklubi SLM Stockholm, toki vain jäsenille.

Cocktailbaari The Secret Garden Kornhamnstorgilla on voittanut parhaan paikan palkinnon QX Gay Gaalassa kolme kertaa putkeen 2019-2022 (2021 gaalaa ei voitu pandemian vuoksi järjestää). Salainen puutarha on avoinna päivittäin klo 11-03.