Talvella saimme kovia uutisia, penisten koko on kasvanut!

”Jäykistyneen peniksen koko, joka on jopa useita senttejä enemmän kuin reilu sukupolvi sitten. Tämän päivän erektoitunut penis on keskimäärin 24 prosenttia pidempi kuin se oli 29 vuotta sitten”.

”29 vuodessa keskimääräinen peniksen pituus erektiossa on kasvanut 12,2 sentistä 15,24 senttiin”.

Edellä mainitusti kirjoitin helmikuussa QX:ään muiden mukana.

Kyseessä ei ollut uusi tutkimus peniksistä, vaan aiempien tutkimisten datan tarkastelu. Aineisto kattoi Tutkimus kattaa kaikkiaan 55 761 miestä ja 75 aikaisempaa tutkimusta vuosilta 1942-2021.

Syitä penisten pituuden kasvulle ei ole osattu selvittää. Tutkijat ovat erilaisia arvailuja, joita ei ole ainakaan vielä tieteellisesti todennettu. Penisten pituusboostiksi on epäilty esimerkiksi elinympäristön ja ravinnon sisältämien kemikaalien ja myrkkyjen määrää. Tekijäksi on arveltu myös evoluutiota, kivekset ovat tutkitusti pienempiä kuin ennen, penkisen pituuden kasvu olisi sitten sen kompensaatio, spekuloi eräs tutkija. Samoin masturboinnin oletettu yleistyminen, se on hyväksytympää kuin joskus aiemmin, on mahdollinen pituutta lisäävä tekijä tutkijan arveluissa. Harjoittelu estää peniksen surkastumista.

Syy erektiossa olevan peniksen pituuden kasvuun voi kuitenkin olla hyvin yksinkertainen, ilmiselvä.

Viagra tuli myyntiin 1998. Erektiolääkkeet ovat siis olleet saatavilla valtaosan siitä 29 vuodesta, jona jäykistyneen peniksen pituuden sanotaan kasvaneen.

Moni, ellei jokainen mies, tuntee tilanteen, jossa ”hyvänä päivänä” pituutta tulee lisää sentti tai kaksi – peniksen koosta riippuen. Eli joissakin tilanteissa kiihottuminen on niin voimakasta, että penis on pidempi kuin se useimmiten erektiossa on. Erektiolääkkeet tuovat helpommin tällaisen ”super-erektion”.

Tätä puoltaa se, että tutkimuksissa mitattiin eri tilassa olevia peniksiä: osa mitattiin venyttämällä ne löysänä ”täyteen mittaan”, osa mitattiin kovina. Venytetyn ja erektoituneen olomuodon välinen pituusero voi sekin vaikuttaa kovan kiihottomisen ”lisäsentin” ohella.

Mutta voiko tieteellinen tutkimus olla näin perustavanlaatuisesti pielessä peniksen olomuodoista?

Saattaa siis olla, että mitään pidentymistä ei ole tapahtunut.

Ehkäpä tiede tämän meille vielä kertoo.