Tuure Boeliuksen Hengitä on koronakesänä YleX:n Kesäkumibiisi. Sen, musiikkivideo otettiin pois Yle Areenasta ja Youtubesta, koska yksi sen tuotantoon liittyvä henkilö on tuomittu seksuaalirikoksesta, kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kyseessä on joka vuotuinen YleX:n, Suomen Punaisen Ristin ja Väestöliiton kampanja, jonka tarkoituksena on nuorison seksivalistus ja ehkäisytietoisuuden lisääminen.

Tuure Boeliuksella ei ole mitään tekemistä rikoksen kanssa. Videon tuotantoon liittyvä henkilö on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Boeliuksella tai muilla tuotannossa mukana olleilla ei ollut tietoa rikoksen taakasta. Boelius ilmoitti sosiaalisessa mediassa olevansa tapahtuneesta syvästi pahoillaan ja painotti kampanjan merkitystä sitä, että seksin ja seksuaalisuuden turvallisuuutta ei voi liikaa korostaa.

– Olen syvästi pahoillani siitä, että musiikkivideon teossa on ollut mukana henkilö, joka on minun tai tiimini tietämättä, loukannut toisen ihmisen seksuaalista koskemattomuutta, kirjotti Boelius Instassa ja jatkoi:

– Heti asiasta kuultuani annoin tekijälle potkut työryhmästäni. Minulle kesäkumikampanja on äärimmäisen tärkeä nimenomaan sen viestin takia: Seksin ja seksuaalisuuden pitää olla kaikille turvallista, toista kunnioittavaa ja tasa-arvoista.

Lue lisää: Tuure Boelius: ”Olisi ihanaa harrastaa turvallista ja ihanaa rakkausseksiä”