Suomi tarvitsee esikuvia. Suomalaiset nuoret, ja muutkin kaapissa olevat, tarvitsevat kipeästi roolimallia, joka uskaltaa avoimesti elää omaa itsenään. Valitsimme Tuure Boeliuksen ehdolle juuri näistä syistä. Tuuren nuori ikä, 16-vuotta, tekee hänen avoimuudestaan esimerkillistä. Juuri tätä Suomi on tarvinnut.

Tervehdyspuheessaan ennen palkinnon jakoa liikuttunut Helsingin piispa Irja Askola puhuu anteekisannosta. 

Somen vihakampanja, jota MV-lehti ja sitä lähellä olevat tahot ovat erityisesti ruokkineet, on osoitus siitä, miten huutava tarve hyville roolimalleille ja esikuville, sellaisille kuin Tuure, meillä on. Tuuren nimeämistä Vuoden homoksi on paheksuttu sillä perusteella, että se olisi hänelle itselleen haitallista hänen nuoren ikänsä vuoksi. Lapsiasiavaltuutettu toteaa kannanotossaan (kuva), että näin ei ole, haitallisia ovat aikuisten omat pelot, joilla he määrittävät ja rajoittavat lasta.

Tuure Boelius on myös saanut paljon tukea tämän pyörityksen takia. Yksi Tuurelle tukensa ilmaisseista on elokuvaohjaaja Dome Karukoski (kuva alla), jonka Tom of Finland -elokuva oli myös yksi 2017 QX Gay Gaalan yhteistyökumppaneista. Anna sinäkin tukesi Tuurelle ja QX Gay Gaalalle, yhdessä voitamme pimeyden, sillä valo voittaa pimeyden aina.