Kulttuurisota kipinöi Iso-Britanniassa uusia kierroksia. Guardian raportoi toissa viikolla drag queenien valittaneen poliisin toiminnasta. Poliisin kerrotaan olleen oikeistolaisen ryhmän tukena väkivaltaiseksi yltyneessä mielenosoituksessa Lontoon eteläosan eräässä pubissa.

Drag queen That Girl oli pitämässä satutuntia Honor Oak pubissa Lewishamissa, kun sitä vastaan tuli protestoimaan Turning Point UK -ryhmän jäseniä (TPUK). Ryhmä vastustaa ”woke-aatteen tyranniaa”, Guardian kirjoittaa. Poliisista tehtiin virallinen valitus, koska poliisi poisti pubia vastapäisen koulun edustalle kokoontuneen ryhmän opettajia, jotka pyrkivät estämään ”fasisteja” kiipeämästä koulun aidan yli ja kiinnittämästä kylttejään siihen, kuten aiemmin kerrotaan tapahtuneen. Poliisi sitten salli TPUK:n ryhmän kokoontua koulun eteen.

Aikaisemmin drag queenien satutunti johti pidätyksiin Tate gallerian edustalla.

Lontoon poliisin toimintaa on alettu viime aikoina tarkastella laajemminkin.

Kyseessä on kerran kuukaudessa järjestetty tapahtuma

TPUK:n edustaja väitti satutunnin olevan sopimaton lapsille ja kutsui sitä ”groomingiksi”, kertoo East London Lines. Perustelut ovat samoja, joita oikeiston ja äärioikeiston edustajat ovat käyttäneet muissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Ruotsissa, sekä myös Suomessa.

Twitterissä drag queen That Girl toteaa, että väitteet hänen esityksensä soveltumattomuudesta lapsille eivät pidä paikkaansa. Hän toteaa vanhassa aikuisille suunnatusta esityksestä otetusta kuvasta, että väitteet siitä, että hän esittäisi saman lapsille ovat naurettavia.