Hallitusneuvotteluita on tarvottu nyt muutama viikko, eikä täyttä varmuutta ole millainen on Suomeen tulevan hallituksen kokoonpano. Hallitusneuvotteluista on sinkoillut monenlaista arvokipinää ja -kipuilua, mutta hlbt-asioista ei ole hiiskuttu sanaakaan. Uskon, että kynttillää on tarkoituksellisesti pitäneet vakkojensa alapuolella niin perussuomalaiset kuin kristillisetkin. Jälkimmäiset siksi, että he oikeasti todella haluavat hallitukseen, eivätkä halua tässä vaiheessa keikuttaa venettä, saati määrätä sen kurssia kuten heidän aikaisempi puheenjohtajansa teki Säätytalolla Jyrki Kataiselle: Päivi Räsänen vaati tasa-arvoisen avioliittolain pois hallitusohjelmasta ja niin tehtiin. Perussuomalaiset ainakin toistaiseksi esittää haluavansa päästä hallitusvastuuseen, käsillä on ollut isompiakin kapuloita, joita Orpon kuoppaiselle polulle heitellä.

Ennustan kuitenkin että homofobian ja laajemmin hlbt-fobian osalta kehitys kulkee lähiviikkoina ja kuukausina tähän tapaan.

Riikka Purra (ps) livautti jo hiukan twiitatessaan pari viikkoa sitten ihmisoikeuksien estävän politiikantekoa tässä maassa. Koska Orpon oikeistohallitus ei synny ilman rkp:tä, näen että perussuomalaiset varovat tässä vaiheessa täysin sabotoimasta mahdollisuuttaan päästä hallitusvastuuseen. Pari viikkoa sitten oli tarjolla kunnon täkyä, kun miljoonalevikkisen Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola toisti äärioikeiston, muiden muassa naapurimaamme Ruotsin ruotsidemokraattien jauhamaa hlbt-vastaista kampanjajargonia drag-artistien väitetystä pedofiliasta, jota on kuultu USA:ssa, Iso-Britanniassa, Itävallassa ja Saksassa, esimerkiksi. Perussuomalaiset eivät kuitenkaan tarttuneet täkyyn, ei vaikka Purra jo viime kesänä  itse jakoi samaa agendaa yhdessä kristillisen puolueen edustajan kanssa. Tiedämme siis hänen kantansa jo, joten varmaa on, että kuulemme siitä vielä.

Selvä peli, nyt ei lähdetty, mutta pian lähdetään, se on selvä. Näen, että ”pitäkää drag queenit kaukana lapsista” -puheet ovat jo näillä näppäilyillä alkamassa, onhan pian pridekuukausi meilläkin ja oikeistohallitus saatetaan saada kasaan, sitten voi laukoa. Riippumatta siitä onko perussuomalaiset hallituksessa, vai joutuuko Orpo kutsumaan vastuuseen sdp:n, useimmissa länsimaissa riehuva keskustelu drag queeneja vastaan tulee alkamaan todenteolla meilläkin.

Keskustelun koreografia saattaa olla sekin jo valmiina. Ensimmäinen lausuma drag queenien vaarallisuudesta ilmestyy sosiaaliseen mediaan joko suoraan Purran näppäimistöltä tai sitten puolueen homosiivestä, ikään kuin ”omilta”, tyyliin ”minäkin olen homoseksuaali ja pidän drag-viihteestä, mutta se ei todellakaan ole lasten silmille”. Tai sitten puolueen kunnallispoliitikolta, jota lähdetään sopivassa strategisessa vaiheessa komppaamaan, jotta ”viesti” pysyy esillä. Viestiin yhdytään kristillisistä. Väitteet ovat tietenkin täyttä kukkua ja ilmentävät homovihaa ja -fobiaa ja sellaisina niihin tulisi suhtautua. Päinvastoin kuin he esittävät, näiden tahojen omat toimet ahtaamman ilmapiirin luomiseksi ovat lasten kehitykselle haitallisia.

Perussuomalaiset tulee hyökkäämään ”lapsille vaaralliset dragqueenit” kärjellä homomiehiä ja transnaisia vastaan, he eivät voi sitä estää, koska se on heidän DNA:ssaan: väestön alhaisimpia pelkoja ja synkeimpiä stereotypioita on ruokittava, muuten puolue lakkaa olemasta.

Kansan syvät rivit tarjoavatkin jossain määrin tukeaan ja pridelippuja vedetään alas saloista ja todennäköisesti jälleen tärvellään ainakin parilla paikkakunnalla. Priden tapahtumapaikkoja ja tiloja saatetaan uhkailla ja jotain ilkivaltaa tapahtuu. Vaara henkilöihin kohdistuvalle väkivallalle on suurimmillaan vuosikymmeniin.

Näkymää tulevaisuuteen avaa Ruotsin kehitys, missä perussuomalaisia vastaava ruotsidemokraatit toivotti kansakunnan vaalivoittonsa jälkeen ”tervetulleeksi uuteen todellisuuteen”. Siinä todellisuudessa eivät prideliput julkisissa saloissa liehu ja drag queenit pysyvät kaukana lapsista. Ruotsidemokraattien puoluejohtaja kävi vaalien alla perussuomalaisten vieraana. Vasta hiljattain hän jauhoi vääriä väitteitään drag queenien satutunneista Ruotsin Ylellä. Samaa tulee näkymään täälläkin.

Pridekesän mentyä meno tulee kiihtymään ja melkoisella todennäköisyydellä vasta juuri ennen vaaleja läpi saatua translakia pyrittäneen muuttamaan. Muutostarve onkin jo todettu Päivi Räsäsen suulla. Mutta tämäkin on nyt pidetty poissa julkiselta agendalta, sen vaatiminen kun saattaisi saada rkp:n poistumaan Säätytalon väännöistä hyvin nopeasti.

Onneksi Suomessa on monipuoluejärjestelmä ja toisin kuin perussuomalaiset ja kristilliset, kokoomus ei tule olemaan yhdessä rintamassa hlbt-oikeuksia vastaan, joten ikäviä lainmuutoksia ei ole tulossa, sen voi melkein luvata. Mutta ilmapiiri on käymässä myrkyllisemmäksi.

Miten väitteisiin dragqueenien haitallisuudesta lapsille sitten pitäisi suhtautua? Pahin virhe on alkaa keskustelu, jossa yrittää todistella, että mistään vaarasta ei ole kyse, sitä perussuomalaiset ja kaltaisensa puolueet maailmalla juuri haluavat, mutta se ei johda mihinkään, puolustautuminen vain pitää asiaa esillä ja palvelee pelkästään perussuomalaisten etua. Kaikkein parasta on todeta, jos pitää todeta, väitteet homofobiseksi hölynpölyksi. Piste. Kun provokaatio ei saa tavoiteltua huomiota, se lakkaa. Ja ennen pitkää taittuu myös perussuomalaisten taival, jos tämä on ainoa mitä heillä on annettavaa.