Herculeksessa ei jääty pyörittelemään peukaloita, kun ravintolat määrättiin kiinni. Monipuoliset livelähetykset alkoivat jo muutama viikko sitten. On ollut raflaavaa talk showta vierainaan domina Diane Ball ja perussuomalainen Sebastian Tynkkynen. On nähty korkean tason live-DJ, Flow-festivaalinkin bookkauksia hoitava Lauri Soini. Kalkkunan talk show on myös ohjelmistossa.

Vappu alkaa keskiviikkona

Ensin ovat vuorossa suomalaisten rakastama drag-duo Jukka ja Marko. Kysyimme, mitä on luvassa.

Jukka, mitä on odotettavissa? Kattaus on aikamoinen.

– Herculeksen Vappushowssa nähdään Jukka K.:n ja Marko Vainion Late Night -show, jossa luvassa siis tämän kaksikon hulvattoman roisia huumoria ja huippuvieraita kuten mm. Laura Voutilainen, kertoo Jukka Kuronen QX:lle.

Tuikataan vaihde kutoselle!

Olet ollut Markon Paukku-Perjantaissa mukana. Onko meno vappuna yhtä vallatonta?

– Paukkuperjantaissa on ikuinen vappu! Eiköhän näin varsinaisena vappuna tuikata sitten vielä vaihde kutoselle. Ensi launtaista lähtien alkaa myös @jukkauronen instassa show ”Tänä Iltana, Judith” instalive. Siellä n. tuhat vuotias estraditaiteilija Judith kertoilee tarinoitaan ja tapaa ihailijoitaan.

Oletteko te etäyhteyden päässä nytkin vai miten?

– Keskiviikkona ollaan Herculeksen studiossa ihan ”livenä” ja paikan päällä, Jukka paljastaa.

Hercules LIVE on suorana lähetettävä monikameratuotanto

Kun näin paljon tapahtuu, talk showta ja muuta viihdettä herää kiinnostus siihen, miten kaikki oikein toteutetaan. Vaikka Herkuleksessa onkin nähty monenlaista viihdettä jo yökerhon aukiollessa, Helsingin Gay-teatterin esityksiä, dragiä ja laulajia, ei  tuotannon siirtäminen verkkoon ole ihan noin vain toteuttu.

Hercules LIVE on suorana lähetettävä monikameratuotanto, joka sisältää yksilöllisen valosuunnittelun kuhunkin esitykseen. Se on saatu kokoon ja toimintaan lyhyessä ajassa, joka on osoituksena yhteisestä tahtotilasta löytää ratkaisuja epidemian sekoittamaan yhteiskuntaan. Lähetystä tehdään ammattilaisten omista laitteista kootulla kokonaisuudella, lähes televisiostudiota vastaavista oloista, kerrotaan Herculeksen tiedotteessa.

Kysyimme Herculeksesta, mitä siellä on meneillään.

Herkuleksessa on oltu hommissa viime päivinä. Mitä siellä oikein tapahtuu?

– Ollaan muutettu Herculeksen tanssilattia TV-studioksi, kertoo Eetu QX:lle.

– Hiukan siirrellen ja soveltaen saimme luotua yökerhon valoilla yllättävän näyttäviä TV-valaistuksia aikaiseksi.

Eeetu kertoo, että ideoista ei ole pulaa, mutta aika ja resurssit ovat tiukulla. Herculeksesta kerrotaan, että Business Finlandin avustusta ei olla saatu.

– Meillä on enemmän ideoita kuin aikaa ja resursseja toteuttaa: kasaamme kokonaisuutta lähestulkoon ilmaiseksi, mutta palkka onkin tässä projektissa toissijainen, Eetu jatkaa.

Business Finlandin avustusta ei olla saatu.

Hercules LIVE on suorana lähetettävä monikameratuotanto, jossa on paljon liikkuvia osia, kuten vieraat, valot, musiikki, ääni ja lavasteet. Aikaisemmissa livelähetystesteissä ilmenneitä haasteita on ratkottu tunteja säästämättä.

Tavoitteena onkin pyyteetöttömästi toteuttaa viihdettä korona-aikaan.

– Meidän päämääränämme on esitellä upea mahdollisuus korona-ajan viihteen tuottamiseen. Pienellä jatkokehityksellä saamme luotua Herculeksen studiosta Helsingin upeimman live stream -keikkastudion.

– Jatkossa Hercules LIVE toivottaa tervetulleeksi esityskokonaisuudet ja esiintyjät oman sisältönsä kanssa, sanoo Eetu vielä ja heittää haasteen keikkaa kaipaaville esiintyjille.

Vapun esiintyjälista on pitkä ja komea

Keskiviikko- ja torstai-iltoina Vappu Special -lähetyksissä vierailee runsas joukko tunnettuja kasvoja erityisesti gay-kulttuurin parista. Viruksen kurittamassa yhteiskunnassa noudatetaan poikkeustoimia, niin myös Herkuleksen studiossa. Paikalle saapuu kahden illan aikana pienissä erissä ja turvaväliä noudattaen 18 vierasta.

Esiintyjät ovat esiintymisjärjestyksessä:

Juha ”Mega Paula” Rastas, Zühlke, Katja Warborn, Kaarina Kivilahti, Meiju Suvas, Wilma ”Hantta” Schlizewski, Niko Saarinen, Jukka Kuronen, Marko ”Divet” Vainio, Laura Voutilainen, Ismo Poutiainen, Konsta Nupponen, Riitta ”Ritu” Suominen, Marko Björs, Nisa Soraya, Niko-Pekka ”NikoLa” Mäkinen, Osku Heiskanen ja Jere Sivonen.

Vapun Live Stream -ohjelmat juontaa Kristoffer Ignatius.

Torstaina nähdään UMK:sta rannalle jäänyt Drag Factor Finland.

 

Yhteistyökumppaneitakin Herkuleksen vappu on saanut, mitä voi pitää valtavan hienona asiana poikkeusoloissa. Onlinetapahtumaa tukevat Kultajousi, Wella, Joe Blasco Lalli S ja True Colours kuohuviini.

Katso lähetykset täällä!

Herculeksen Vappu Spesiaali Facebookissa keskiviikkona ja torstaina. Lähetys alkaa molempina päivinä kello 19. Lähetystä voi seurata myös suorasta linkistä ja sieltä voi ostaa myös tukilippuja tapahtumaan.

Tallenteet keskiviikon ja torstain Livestä ovat nyt katsottavissa YouTubessa.

Korona-aika on tuonut runsaasti viihdettä sosiaaliseen mediaan

Korona-aikana sosiaalisen median alustoilla on alettu lähettää runsaasti erilaista liveä. DTM kokeili omaa DJ-liveään, drag queeneista oman liven ovat Marko Vainion lisäksi tehneet Sheila ja Aarni Mikkola.

Ulkomaisia esiintyjä on vaikka kuinka paljon, rohkeasti vain etsimään! Laulaja Sophie Ellis Bextorin perjantainen keittiödisco on aivan ihastuttava.

 

(Päivitys 1.5.2020: Lisätty YouTube-linkit.)