Viime aikoina on noussut esiin enemmän ja enemmän puheenvuoroja stereotypioista, luokittelusta ja näiden ikävistä puolista homoyhteisön sisällä. Ehkä mistään homoyhteisöstä ei edes tulisi puhua, onhan kyseessä valtava joukko ihmisiä, joita ei yhdistä mikään muu kuin seksuaalinen kiinnostus samaan sukupuoleen. Näyttääkin siltä, että tämä keskustelu on vasta alkamassa.

Lontoossa asuva miespari, 24-vuotias Ben ja 23-vuotias Jack ovat tuoneet suhteensa näkyvile sosiaalisessa mediassa, Instagrammissa ja nyt myös YouTubessa.

Pariskunta kertoo yllättyneensä reaktioista, joita heidän suhteensa on aiheuttanut.

– Heti suhteemme alusta asti olemme olleet stereotypioiden kohteena, he kertoivat Gay Star Newsin haastattelussa.

– Homomiehet ovat olleet hyvin kiinnostuneita tietämään kumpi on top ja kumpi bottom.

– Ongelmana on, että useimmat eivät kysy, he sanovat, että ”Jack on alistuva valkoinen bottom ja Ben on dominoiva musta top”.

– Yksi hauskimmista reaktioista tulee ihmisiltä, kun vain kerromme olevamme pari. Jotkut ovat tottuneet siihen, että homoparit ovat hyvin paljon saman samannäköisiä keskenään. Meistä on on todella hienoa, että näytämme täysin erilaisilta.

– Rasisimi on yhä voimissaan, etenkin homoyhteisössä, jossa deittiprofiileissa voi lukea ”ei mustia”, ”ei aasialaisia” jne.

Lähde: Gay Star News, kuvat: Instagram