Brittiläinen järjestö HERO (Health Equality and Rights Organization) kysyi 961 homoseksuaalilta mieheltä heidän seksielämästään ja suhteistaan. Enemmistö, 52 prosenttia homomiehistä kertoi olleensa uskottomia ja kaikkiaan 45 prosenttia kertoi, että heidän kumppaninsa ei koskaan saanut tietää siitä.

– Tutkimus teki meille selväksi, että monet homomiehet tekevät samantyyppisiä virheitä kun kyseessä on kommunikaatio, luottamus ja rajojen vetäminen parisuhteessa, sanoo HERO:n puheenjohtaja Ian Howley Gay Star Newsille ja jatkaa:

– Suuri ongelma on siinä, että homomiehet eivät pysty puhumaan toisilleen siitä, mitä he seksissä haluavat.

– Olen tavannut monia homopareja, jotka olivat täydellisiä toisilleen tunnetasolla, mutta seksuaalisesti suhde ei toiminut. Sen sijaan, että miehet olisivat työstäneet asiaa yhdessä, toinen tai molemmat alkoi pettää kumppaniaan, joka lopulta johti eroon.

Howley muistuttaa, että seksi on tärkeää kaikissa suhteissa, mutta kukaan ei pysty milloinkaan täysin täyttämään toisen tarpeita koko ajan.

– Jos olet niin onnekas, että löydät jonkun jonka kanssa kolahtaa, kuka on läsnä tunnetasolla ja fyysisesti ja kohtelee sinua kunnioittavasti, silloin sinun pitää panostaa suhteeseen. Se, että antaa suhteen kuolla seksin takia on tyhmää.

Parasta on tehdä suhteen eteen töitä yhdessä ja etsiä ratkaisuja, jotka toimivat juuri siinä suhteessa, Howley toteaa.

 

Näin homomiehet vastasivat

  • 58% kertoi kumppaninsa joskus pettäneen
  • 52% kertoi itse pettäneensä
  • 45% pettäneistä kertoi, että kumppani ei koskaan saanut tietää siitä
  • 40% avoimessa suhteessa olleista kertoi rikkoneensa suhteessa sovittuja sääntöjä
  • 17% sai HIVin tai sukupuolitaudin muulta kuin omalta kumppaniltaan
  • 60% jatkoi suojaamatonta seksiä kumppaninsa kanssa tartunnan jälkeen