Helle ilahdutti pohjoista pallonpuoliskoa viime kesänä ja kaikki he, joilla on penis saattoivat iloita lämmön vaikutuksesta, joka sai pikkuveljen näyttämään kokoaan isommalta vilkastuneen verenkierron myötä. Kesäpeniksestä tuli ilmiö tämän jutun myötä.

Nyt kuitenkin pallon puoliskomme on jäämässä vähemmälle valolle ja talvi tulee. Talvipenis on todellinen lääketieteellinen ilmiö, joten meidän peniksellisten on parasta varautua.

Päivät lyhentyvät silminnähden ja sama käy myös peniksille. Ei toki kirjaimellisesti – sama tuttu kasvupotentiaali on tallessa vuoden ympäri. Kylmyys kuitenkin aiheuttaa kehossa reaktioita, joiden vaikutuksesta pikkuveli näyttää entistäkin pienemmältä.

Seksiexpertti kommentoi Pink Newsille asiaa ja toteaa tyhjentävästi, että ”talvipenistä ei voi välttää”.

– Miesten fysiikka on muovautunut ohjaamaan kylmässä lämmön pois peniksestä elimistön elintärkeisiin elimiin.

Kylmyys voi vaikuttaa myös erektioon ja orgasmiin, mutta ei syytä huoleen, sillä asiantuntija antoi vinkit ikävien seuraamusten välttämiseksi.

  • Käytä tiukempia alushousuja, että se ei heilu vapaasti.
  • Parhaiten lämmittävät materiaalit ovat luonnonkuidut villa ja silkki.
  • Pitkikset tuovat lisää lämpöä alapäähän.
  • Ehkä haluat harkita penispipoa.

Talvipenis on huomioitu myös BBC:llä, joka artikkelissaan varoittaa, että jortikan ympärys voi pienentyä jopa 30 prosenttia.

Talvipenis ei kuitenkaan ole haitallinen ilmiö. Erektion pitäisi pysyä saman kokoisena kuin kesälläkin. Ei siis syytä huoleen. Ja meillä suomalaisillahan on sauna, missä pikkuveli lämpenee sekin.