Tutkimus käsitti 4000 amerikkalaista ja siinä selvitettiin heidän seksifantasioitaan. Tohtori Justin J. Lehmiller keräsi aineistoa kirjaansa Tell Me What You Want varten. Artikkeli Lehmillerin havainnoista julkaistiin aikaisemmin joulukuussa Psychology Today -sivustolla.

Lehmiller perehtyi tarkemmin henkilöihin, jotka kertoivat ryhmäseksin olevan heille kaikkein mieluisin fantasia. Hän selvitti miten ryhmäseksistä haaveilevat henkilöt kertovat fantasiastaan ja toteuttivatko he sen ja heidän kokemuksistaan siitä.

Ei-heteroseksuaalit miehet toteuttavat fantasiansa todennäköisimmin

Tulokset kertovat, että ei-heteroseksuaalit miehet toteuttavat fantasiansa todennäköisimmin kuin muut ryhmät, eli siis todennköisimmin kuin muiden muassa naiset tai heteroseksuaalit miehet. Ei-heteroseksuaaleista miehistä neljännes kertoi toteuttaneensa fantasiansa ryhmäseksistä. Toiseksi yleisimmin ryhmäfantasiansa toteuttivat ei-heterot naiset 16 prosentin osuudella, joka on lähes sama kuin heteroseksuaaleilla miehillä. Heteroseksuaalien naisten keskuudessa ryhmäseksifantasian toteuttaminen oli harvinaisinta, niin oli tehnyt vain kahdeksan prosenttia. Heteroseksuaalit naiset myös kertoivat ryhmäseksifantasiastaan muita kitsaammin, vain 52 prosenttia oli tehnyt niin, kun muut, niin ei-heteroseksuaalit naiset kuin miehet (sekä hetero että ei-heteromiehet) jakoivat fantasiansa selvästi useammin, 63-66 prosenttia henkilöistä.

Ei-heteroseksuaalit miehet olivat tyytyväisimpiä kokemuksiinsa

Kaikki ryhmäseksiä harrastaneet miespuoliset vastaajat olivat tyytyväisempiä ryhmäkokemuksiinsa kuin naiset seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta. Kaikken tyytyväisimpiä kokemuksiinsa olivat ei-heteroseksuaalit miehet. Tyytymättömimpiä olivat heteroseksuaalit naiset.

Lehmiller toteaakin tulosten perusteella, että kun miehiä kiinnostaa ryhmäseksi enemmän, voidaan päätellä, että on helpompi päästä myös peuhaamaan ryhmässä, jossa on pelkkiä miehiä.