Olivia, maailman ensimmäinen homonaisille eli lesboille suunnattu matkatoimisto täyttää 50 vuotta.

Olivia lanseraattiin 1973 radikaalina naisten levymerkkinä. Perustajina oli 10 radikaalia lesboa, jotka avoimesti olivat naisten parisuhteen puolesta yleisen mielipiteen ollessa kaikkea muuta kuin suotuisa. Vaikka levyjä myytiin kaikkiaan yli miljoona, 80-luvun puolessa välissä muut perustajat olivat kaikonneet, jäljellä oli vain Judy Dlugacz, joka 15-vuotispäivän juhlakonsertikirtueen päätteeksi oli päättänyt ilmoittaa yrityksen lakkaamisesta. Kiertueen runsaslukuinen yleisö kuitenkin muutti ajatukset ja idea ensimmäisestä neljän päivän risteilystä kehittyi.

1990 aloitettiin lesboristeilyt. Alussa markkinoinnissa ei käytetty lesbo-sanaa ja risteilyvarausta koskeva posti kulki brändäämättömissä kirjekuorissa, kaikki matkan varanneet eivät olleet kotonaan tulleet kaapista. Myös laivojen vuokraamisessa lesboille oli haasteensa. Asiakasvirta on ollut voimakas. Olivian risteilyjä ja lomamatkoja on ostettu 350 000 kertaa ja se on saavuttanut merkittävän aseman lesbojen keskuudessa.

2004 L Word -lesbosarjan ensi-ilta sai ensi-iltansa Olivian risteilyllä. Mukana olivat sarjan näyttelijät ja sen luoja ja tuottaja Ilene Chaiken. Yhteistyö ei päättynyt siihen, vaan 2. kauden 10. jakso kuvattiin Olivian risteilyllä ja sittemin on järjestetty useita teemaristeilyjä.

Oliviasta on tullut yksi lhb-matkailun johtajista. Se tarjoaa matkoja, pienempiä risteilyjä jokilaivoilla ja suuria, aina 1400 henkilön risteilyjä, kertoo GuardianViime vuonna Olivia tarjosi 30 erilaista matkaa. Risteilyillä ovat esiintyneet muiden muassa kd lang, Melissa Etheridge. Puhujina ovat vierailleet Billie Jean King ja Maya Angelou.